KRISTIAN VON HORNSLETH - SUPER CRASH

(C) Ordmose

Det er muligt at de landsdækkende medier ikke helt har fanget sensationen, men lige for tiden kan Hornsleths samlede værker altså ses for en 50er på Randers Kunstmuseum. Det er måske oplagt tidsfordriv for de besøgende byturister, en passende kunstudstilling for en by hvis centrum ønskes kopieret og opført i Kina, oplagte budskaber til en region hvis social politik ikke just er formet af 70er idealisme, men allermest er det et vanvittigt scoop. For byen, for Randers kunstmuseum og så alle os der benytter os af begge dele. Udstillingen startede med et klassisk event, der måske nok forsøgte at sætte fokus på de vilkår hjemløse lever med og hvilke fordomme de lever under, men nok mest fik skabt larm omkring åbningsweekenden. H.H.T. projektet har dog andet på hjertet end blot udstilling af vores egen manglende næstekærlighed og blinde øjne overfor forbrugssamfundets lokale ofre.
(C) Ordmose
Jeg har faktisk besøgt udstillingen to gange. Første runde var som ren turist, og den næste omgang faldt, da ord skulle bankes sammen for Kulturkongen. Der er en kulturhjemmeside med én kvantitativ tilgang til anmeldelser. Den drives med vækstmiljøets muligheder for øje og som den perfekte platform for ejermandens egne kunstneriske produktioner. Jeg har været med siden 2012, og du kan også sagtens melde dig under fanerne. Det er hverken svært, elitært eller uden værdi. Læs mere her
(C) Ordmose
“Her finder du den iscenesatte skoleskydning på Langelands Efterskole, hvor konceptet iboende ondskab bearbejdes. Den afrikanske landsby der alle tog navnet Hornsleth mod betaling (en levende gris) hænger som portrætbilleder på væggen. Hvor de hver især holder ID kort frem mod kameraet/beskueren og derved udstiller vores egen falske opfattelse af godhed. Pornoskuespillerne der kun er iklædt kunstnerens navn, stønner sig mekanisk gennem sexakten på og skærmen og udbryder på skift ”Hooooornsleth”. Her øger brandet tydeligvis ikke kvaliteten af den masseproduceret intimitet, men kunstneren tvinger dig alligevel til erkendelsen at brandvalue ikke beriger vores klode med andet end lige netop dette.”
(C) Ordmose

"Udstillingen på Randers Kunstmuseum fokuserer på Hornsleths social-politiske projekter Hornsleth Village Project Uganda, Hornsleth Homeless Tracker og Hornsleth Arms Investment Corporation samt hans kommercielle brandingprodukter skabt i kunstens navn. Kristian von Hornsleth skriver: »Udstillingen SUPER CRASH skal vise menneskets undergang. Vi er allesammen ved at gå til grunde, men vi gør det på første klasse. Det bliver et virvar af værker, en slags forlystelsespark, hvor man kan rulle sig i glasskår«. Det er Hornsleths første danske museumsudstilling.” Læs mere hos Randers Kunstmuseum Udstillingen Super Crash kan ses frem til den 28. juli. Hvorefter Randes Kunstmuseum gør klar til den næste åbning i Randers Ugen og Hornsleth selv har proklamerede seks måneders pause. Du kan se mere om Hornsleth her. Alle fotoer er taget af Forbrugermania på udstillingen i Randers. Det er selvfølgelig Hornsleth der ejer rettighederne til værkerne, mens copyright på fotografiet tilskrives fotograf.