MARIE MØRCK QUARTET - AARHUS

(C) Ordmose

De småspillesteder forsvandt måske nok fra gadebilledet da grebet fra kommunerne blev strammet og økonomien vaklede, men musikken forsvandt aldrig, den fandt blot nye smalle scener. Hvor de nye talenter kan dyrkes, de intime oplevelser findes og fællesskabet opbygges. Hotellobbyer, kirkerum, cafeer og folks private stuer udgør i dag de fast rammer for mine koncertoplevelser. Just som små og skæve rum i de danske byer besøges for oplæsninger, pop restauranter og spontane lanceringer af kunstproduktioner. Det seneste årti har den danske hovedstad udgjort rammen for mit kulturforbrug, men tilgangen er ganske global og uanset hvilken flække du bebor, har Low-Fi bølgen ramt dit nabolag. Mit nuværende postnummer er 8900 og med Aarhus i baghaven er jeg allerede godt inddækket med standard kulturtilbud, alligevel er det de små scener som lokker. Denne gang var det Marie Mørck Quartet pladeudgivelse der var den officielle begrundelse for besøget i HeadQuarters. – Et studentervenligt spillested og bar der forsøger at være din dagligstue i centrum af Aarhus. Jeg havde allerede raget Marie Mørcks udgivelse til mig inden koncerten, og havde endda oplevet hende live til en omgang vinterjazz i kulturtårnet (København) og en kirkekoncert i Trinitatis Kirke.
(C) Ordmose

Men uanset om du helst dyrke læseklubber på biblioteket, elsker forfatter besøg hos den lokale boghandel eller jager teateroplevelser af den oversete slags, så har du sikkert opdaget billetter og informationer om disse kulturelle events ikke just tilflyder din skærm via de store aktører. Det er således hverken de landsdækkende aviser, radiokanaler eller fjernsynsprogrammer der løfter for midlingsopgaven. Faktisk er det i dag lettere at finde disse oplysninger via studenterhuse, kunsternes instagram profiler og diverse kulturblogs. Noget kan du dog finde via det udmærket magasin Fine Spind, andet via Billettos og Tikkios nyhedsbreve eller literaturhaus hjemmeside. – Har du andre ideer/tilgange er du velkommen til at spamme mig med dem.
Jeg var glad for gensynet, Maries stemme var dog en anelse udfordret på dagen og forsvandt helt efter denne koncert. Det betød blot opbygning af numrene var anderledes og pladsen til instrumentale soloer blev givet mere rundhåndet end normalt. Marie udvikler sig konstant som sangerinde, og selvom klassikerne aldrig har været leveret uden charme, indlevelse og styrke, så klæder det begge parter at vokalen hen over årene har fået mere tyngde. Jeg nyder i hvert fald den nuværende version af Fooling Around i uhørt grad takket være denne udvikling. Den danske sang Bornholm rummer en masse inderlighed og nænsomme ord om kærlighed. Du kan finde udgivelsen en masse oplagte steder, men du kan også blot kaste pengene efter LP udgaven her, lytte til det via Spotify eller endnu bedre finde hende live på f.eks. Charlie Scotts i København.