Genbrugsguld og blues

 

(C) The Downshifters

Indrammet af fortidige togambitioner og nutidige corona restriktioner indtog jeg, kort før sidste nedlukning, en blueskoncert på Remisen i Randers. Det var både mit første besøg på stedet og min første koncert med brøderne bag The Downshifters. Begge dele var et hit, og den vellykkede aften gjorde mig til fan af både musikken, spillestedet og duoen. Alt imens alverdens værtshuse, kulturhuse og stamgæster forsøger at få styr på reglerne i forbindelse med genåbningen dags dato, kan du indtage en onlinekoncert med bandet uden bekymringer om afspritning, bordreservation eller coronapas. I vanlig underspillet østjysk pragmatisme afvikles koncerten på Finderiet via sponsorpenge fra Thortrans.  

(C) The Downshifters

Som tilflytter kan det være svært at gennemskue hvorfor et møbeltransportfirma vil betale for en blueskoncert med to Randersdrenge, i en forretning der til daglig omdanner lokalt affald til genbrugsguld. Parallellerne virker måske oplagte, men gutterne her, bør være stjerner på ethvert scenegulv. Måske de ikke har tiden, familierammerne eller overskuddet til et turnéliv - men bookede jeg navne hos Dexter i Odense, Mojo i København, kunne skifte stilart for en enkelt aften på Erlings  i Aarhus, eller besluttede ting hos Kulturtårnet på Knippelsbro, så blev duoen her booket med det samme.

Da jeg sidste oplevede Sune og Kasper, lignede de to sydstatsdrenge, mens sceneudtrykket var et kryds miks mellem en spartansk dagligstue og en Tom Waits koncert. Den ene bror dominerer vokalen, mens den anden er en instrumental multikunstner. Humoren er regional, historierne hjertelige og budskaberne globale. Koncerten bød på velkendte bluesnumre, fortolkninger af variationer og flere selvkomponerede musiknumre. Der var endda også plads til en enkelt gospelsang! Hvad der ryger ud gennem højtalerne i aften aner jeg ikke - men jeg håber på The End, Walk It Off, If It Hadn't Been For Love og selvfølgelig kærlighedserklæringen til Storegade i Randers. Jeg kender ikke brødrene, men modsat en del lokale har jeg fanget, at flodbyen Randers er stedet hvor blues står højt på kulturprogrammet og kvaliteten altid matcher ambitionerne.