Let me think about it.....

 (C) Musikhuset Aarhus

Hvis du som jeg, har siddet bænket på alverdens elendige klapstole, yogabolde og andre tilfældige sammenflikkede siddeanordninger, for at kunne indtage levende dramatik under de sjællandske himmelstrøg, så er det vitterlig en førsteklasses oplevelse at besøge de østjyske teaterscener. Her er der både rum med god lyssætning, fremragende lyd, fungerende udluftning og polstrede sæder hvor selv vi høje mennesker kan finde behagelige siddepositioner. 

Der er selvfølgelig noget charmerende over de spartanske og midlertidige opsætninger jeg gennem årene har været udsat for, men med alderen bliver man forvænt med både blod til fødderne, ilt i lungerne og frit udsyn til scenegulvet. Bevares, der er også moderne teatersale på Sjælland og koncertsale med topmoderne faciliteter. Det er bare de andre oplevelser som dominerer minderne fra livet som omrejsende kulturskribent. Takket været den epidemiskabte teaterpause har jeg nu også vænnet mig til kultur kan indtages fra hjemmets trygge rammer. Desværre ikke en opsætning der har fungeret for mig når kulturen var drama, konferencer, komik eller meget andet end musik.


(C) Musikhuset Aarhus

Siden Corona lukkede scenegulvet for alverdens levende kunst, har enhver skaber med overlevelsesinstinkter, forsøgt sig med streaming. Nogle har således fundet nye måder at sige det samme på, andre igen, har fundet nye ting at sige til ukendte og nye kundesegmenter. Det kommer der løbende forskellige analyser rapporter og vurderinger af fra velskrivende mennesker, der sikkert også mener det godt! Min egne erfaringer er noget mere konkrente og voldsomt afgrænset – hvis det ikke er musik relateret – så er jeg ligeglad med det du laver. Jeg følger således kunstnere der jammer nye numre frem på instagram live, betaler mønt så Raske Penge kan introducerer mig til Thailandsk Hip Hop og syrisk rock fra hans helt egen magiske LP samling på Grillbar. Jeg nyder cello koncerter fra de største udenlandske scener, ser blues musik afviklet fra genbrugsforretninger og nyder alverdens skæve musikalske indslag på YouTube/Facebook Live. Herunder de musikalske indslag fra Musikhuset i Aarhus, der har udviklet et koncept med online koncerter fra husets hemmelige steder. Dvs. steder hvor publikum normalt ikke finder vej, og koncerter aldrig før har været afholdt. Krybekælder, kosteskabe, parkeringsrum og garderoben er således i frit spil når publikum stemmer om hvorfra den næste streaming oplevelse skal komme fra. Ida Corr afviklede således hendes sprøde hits fra snoreloftet - en tredive meter over scenegulvet. 

Det var en musikalsk fornøjelse at inviterer Ida Corrs stemme forbi mit hjem via Facebook Live. Min ældre fladskærm var tilsluttet en masse ekstra højtalere, og streamingdelen stod min nye Apple TV dims for. Festen kunne deles live med andre der orkede at skrive ting, udtrykke begejstring i emotikon formatet eller bare som jeg gjorde det. Med speacial øl i hånden, volumen knappen drejet til højre og fødderne mageligt opppe, alt imens Idas smilende ansigt tog mig gennem de største hits, kendte coversange og relevante budskaber.