Doktorparken

(C) Ordmose
Længe før folk var vant til dyreparker i glaskupler havde Randers zoologiske haver hvor man hverken havde indtænkt sikkerhed, dyrevelfærd eller skattepenge i driften. Den ene var placeret hvor man i dag finder Doktorparken og enkelte ældre familiemedlemmer husker måske hvordan direktørens datter legede med tigerunger, slanger blev luftet på græsset og alle kunne klappe dyrene. Den private have lukkede, midler blev rejst og landområder doneret og pludselig havde Randers en moderne landskabspark med statuer, soppebassin, legeområder og fuglevoliere. Placeret i udkanten af hvad folk opfatter som byen og blot 10 minutters gåture væk fra stationen. 

(C) Ordmose

I dag et yndet sted for børnefamilier om sommeren, teenagere med hang til melankoli og joints i weekenderne og året rundt for alle der elsker natur men behøver stier for at nyde den. 

(C) Ordmose

Parken er formet som lang grøn kile med stor variation i beplantning og fyldt med skyggefulde kroge, solpladser og muligheder for at samle tankerne i fred. Jeg selv elsker at støde på de altid territoriale geder og hører på deres indbyrdes brægen, eller kikke til de forskellige fuglearterog undres over lidt jeg vitterlig lærte i biologitimerne. Denne weekend lærte jeg f.eks. due arten Danske Tumlinger. Hvis du hverken har unger der gider lege i sandkassen, behov for at glo på dyr og slet ikke løber, så tag blot en tur om kunstsøen, spis en is hos Musse og fundere over hvor meget nutidens og fortidens byplanlæggere har til fælles.

(C) Ordmose