Kaffeagenterne

(C) Ordmose

Alle taler om kaffe som var det en universel størrelse med faste rammer for farve, smag og duft. Det er dog muligt at grov inddele den mørke drik i en masse meningsfulde grupper enhver kan afkode, og derfra kan enhver fagelsker og kaffenørd tage konceptet til uanede højder. Jeg selv er vokset op i skyggen af filterkaffemaskinerne og først i starten af nullerne indtaget espressobønnerne i kopform. Siden har mange forskellige koncepter været afprøvet, smagsvariationer og tilgange. Mediernes lovprisninger af alverdens sære bryggeformer, special ristninger og baristaens indtog i det danske gadebillede har selvfølgelig formet nogle af disse elementer.

(C) Ordmose

For tiden har jeg en stempelkande, en filterkande til kogende vand, en nespressomaskine, en bialetti kande og en basic espressomaskine. Samt en effektiv kværn og billig mælkeskummer. Jeg har intet positivt at sige om firmaet Nestle, men bruger heller deres kapselmaskine end at drikke instantkaffe. Min kaffe hverdag består dog af espresso brygget på maskine. Kaffen indkøbes som hele bønner og kværnes efter behov. Jeg bruger hverken sukker, mælk eller sirup på daglig basis og har hang til lungo udgaven af espresso. Denne tilgang fungerer for mig, det er billigt og jeg har et ensartet og stilsikkert kaffeprodukt hver gang. Just som mange danskere oplever deres Moccamaster giver dem det de har brug for!

(C) Ordmose

Dog kan vi alle lære at værdsætte andet end hverdagens faste rammer og her kommer Randers firmaet Kaffeagenterne ind i billedet. Det lokale risteri og kaffesalgssted har både lokale rødder, social samvittighed og kvalitetsideer til overkommelige priser. Placeret i en forsagt bygning i det gamle kasernekompleks, finder du stakke af gode råd, tilbud og smilende ansigter. Du kan guides på special niveau, hjælpes på begynder niveau, du kan også bare få et godt tilbud på kaffebønner af den grønne slags. Som du så rister på egen hånd i din ovn! Jeg elsker ideen med de smilende ansigter af kaffefarmerne på pakkerne og for tiden selv glad for ”Morning Rose”. Det er en fornøjelse når firmaer formår at løfte niveauet for både produktet, forhandling af samme og samtidig tager ansvar for produktionen. Jeg kendte dog hverken til konceptet, ideerne eller kaffen før jeg kom til Randers – lige siden har jeg påtvunget produktet på min omgangskreds, venner og enhver dersavner bedre kaffe i koppen.