Zpiiel - Made In Denmark

  

(C) Ordmose

Flodbyen Randers har handel på hjertet og industri i historiebøgerne. Det er derfor ikke en stor overraskelse at erhvervslivet er domineret af ildsjæle med vanvittige og vilde ideer. Danmarks ældste gågade har fortsat landets fornemmeste beklædningsfabrikant fornemt repræsenteret Randers Handsker. Elvisfanen Henrik Knudsen har banket en global seværdighed op med besøgstal som kunstmuseet kun kan drømme om. Randers har igen selvstændigt bryghus der vinder priser, men det er intet mod frugtvinen fra Cold Hand Winery. I dag synes ingen der er mærkeligt regnskoven findes i glaskupler ved stationen og sådan har byen et væld af spirende kreative ideer der kan hjælpe omforme fremtidens Randers. 

(C) Ordmose

Jeg tror legetøjsproduktet Zpiiel er et sådan tiltag. For selvom legetøj i dag ikke genkendes på funktionen, men snarer brandet, så har Randersfirmaet fat på grundkernen når det kommer til leg. Begrænsningerne i udfoldelse må kun findes i barnets fantasi, ikke produktets muligheder, og det rummer disse byggeklodser vitterlig. Formen, udtrykket og samlevejledningerne går alle i retning af 3d konstruktioner. Det hele markedsføres under fire brands – Makers, Figz, Zooz, Booster. 

Jeg har kun købt og prøvet figurer fra Figz og Zooz – dels fordi de kun koster 50 kroner pakken og så vakte indpakningen min nysgerrighed. Struds, Giraf og Cobraslangerne er ikke synderlige svære at samle, men ingen af figurerne forblev i pasformen ret længe. Faktisk vil mine nevøer hellere omdanne dem til dræberrobotter end udforske dyreverden yderligere. Personligt kan jeg bedst lide Figz Raptor – muligvis fordi den minder mig om Alien uhyret! Nogle figurer er lidt mere krævende f.eks. Elefanten, men ingen er vitterlig svære at stykke sammen. Du bør dog tilkøbe en omgang supplerende klodser fra Makers kassen hvis legen skal blive rigtig kreativ.

(C) Ordmose

Jeg er vild med produktet, det faktum det laves i Danmark, at firmaet er placeret i Randers, løfter blot hele oplevelsen for mig. Når udenlandske venner gæster landet, så udstyres de alle med en Figz pakke fra Randers. Det er muligt de kender Lego inden besøget – men de vil fremover altid huske Zpiiel. Jeg har købt de fleste pakker online, men der er flere forhandler i byen der har større udstillinger af produktet.