Dit og Mit - Bedste loppemarked i Randers

 

(C) Ordmose

Da jeg var barn, bestod loppemarked af defekt legetøj, beskidte grimme møbler og rustne dimser. Solgt til nærige nordjyder fra den lokale sportshal, spejderhytte eller skumle baggård. Siden blev det til en seværdighed, et sted man fandt skjulte skatte og glemte designikoner. Noget man skulle forbi når London, Hamburg eller Tallinn blev besøgt. Da jeg boede i den nordsjællandske flække Farum, oplevede jeg endda der blev taget entré ved et besøg. 

(C) Ordmose
Retrobølgen har varet i tyve år og behovet for keramik, vinglas og teaktræsdimser virker utrætteligt. Meget af salget drives af private over Instagram, semiprofessionelle i bykernerne og meget virker skattemæssigt fordækt. Men det er også opstået haller med lokale boder proppet med alverdens hittegods, vraggods og andre dimser der er værd at kikke på. De har til dels udkonkurreret de gammeldags loppemarkeder og de har strømlinet købsoplevelsen. Så du ikke frygter for mobilpay misbrug, hælervarer og andet slemt. 

(C) Ordmose
Randers har en sådan vellykket forretning, jeg altid kikker forbi når i Vorup, kaldet Dit og Mit . Helst hvis jeg har penge på lommen. Da stedet er proppet med filmudgivelser jeg åbenbart altid har behov for at eje. Særudgivelser, delux samlinger og andet oplagt der lokker filmsamlere på afveje. Men selv når jeg besinder mig og husler de flere hundrede usete spillefilm derhjemme, så nyder jeg gå rundt langs gangene i den gamle Hansen møbelforretning. Hvor de 1300 kvadratmeter rummer mere indbo end nogen kan ønske sig, men nu har mulighed for at købe. Sælgerne er private mennesker der har booket en hylde / reol / sektion i en afgrænset salgsperiode. Det er også private mennesker der sætter priserne, tilbud og rabat. Du kan derfor finde himmelråbende høje priser, voldsom gode tilbud og prisnedslag der indikerer standen snart lukker. 

Der er selvfølgelig legetøj, værktøj, LPer og film udgivelser som enhver andet marked, men der er altid flotte møbler, gamle lokale industridimser, grimme keramik kreationer, skræmmende mannequindukker og farverige lampeopsætninger. Det er et hit hver eneste gang, og hvis du endnu ikke har besøgt stedet, bør du svinge forbi næste gang regnen rammer midtbyen. Åbent 10-17:30 i hverdagene og 10-17:00 alle andre dage.