Kan Du Få For En Krone

 (C) Ordmose

Det er tyve år siden jeg sidst holdte Jyllands-Posten og jeg har ikke været fristet i den mellemliggende periode, men nu kommer provinspressen tilbage og jeg med som abonnent på JP-Randers. Konkurrenterne har allerede udrullet deres regionale redaktioner i Danmarks største byer, mens den liberal-konservative fond bag JP altså satser på de mellemstore byer Randers/Vejle/Horsens og Viborg. Byer der hver især har individuelle profiler, ambitioner og tilgange, men samtidig konkurrer direkte med hinanden om investeringer, tilflyttere og statslige tilskud. Som bosat i den gamle flodby har jeg selvfølgelig satset mine penge, men anerkender Viborgs historiske centrum er smukkere, Vejles modernisering mere heldig og Horsens kunststrategi mere målrettet og vellykket. Det er derfor ikke givet Randers vinder kapløbet, om end byen til vandet peger i den retning. 

(C) Ordmose

Der findes små gratis byaviser, en nationalkonservative amtsavis og sektioner i regionale aviser der bruger spalte plads på Randers. Det at vi har fået en dedikeret redaktion, ændrer alt for byens pressedækning. Pludselig kan politiske rævekager afdækkes kritisk, erhvervslivets skjulte genveje blotlægges og byens borgere få serveret de lokale historier med en bearbejdelse de ikke vidste var muligt. Penge vejer tungt alle steder, men her i det østjyske vinder pragmatismen altid over æstetikken og sære kompromisser landes når folket opdager skattepenge ikke direkte bruges på det de har kært. 

(C) Ordmose

Det er mit håb JPRanders kan være til at afdække de forløb, kritisk afdække sammenhænge og opspore svar mange sikkert savner. Derudover er det mit egoistiske ønske at kulturlivet får en central placering og de positive vinkler vil myldre frem. Uanset hvad så er det aldrig dårligt at få en ny redaktion til byen i et valgår, mere presse, flere spørgsmål, flere hænder giver altid bedre historier. Du kan være med resten af 2021 for en krone – derefter koster det 49 kr per måned.