Bluesnight Randers

(C) Forbrugermania

Da sæsonbelysningen fortsat dominerede de indre stræder af den gamle flodby Randers, var vi forbi Underværket for en omgang lettisk blueskoncert. Hvilket enhver under 25 år kan gøre ganske gratis når den lokale blues forening stabler koncerter på benene, mens alle vi andre skal slippe et par hundrede kroner for oplevelsen. Men uanset hvilken priskategori du tilhørte fik du denne gang en fremragende koncert. Proppet med energi, personlighed og charme.  

(C) Forbrugermania

Bænket ved små cafeborde indtog publikum et kryds miks af alle bluesverdens genre og udtryksformer. Leveret på energisk engelsk med masser af smil, ordspil og indfølte soloer. Hvilket har været kendetegnet for Latvian Blues Band de sidste tyve år. Hvor skiftende musikere har været med på turné, udgivelser og for tiden udgøres af fem medlemmer - Janis Bux Bukovskis, Roland Rolx Saulietis, Marcis Kalnins, Artis Locmelis og Viesturs Grapmanis.

(C) Forbrugermania

Albummet blev købt, autografer indfanget, specialøl delt og musik nydt. Fredag den 4. februar gentages muligheden for levende bluesmusik, når Kokomo Kings gæster Randers, hvor de utvivlsomt vil forsøge at vælte rummet og vinde kvindehjerter med hits fra deres nye album "A Drive-by Love Affair". Der er fortsat billetter at få, omend tallet svinder og er du under 25 år er det stadigvæk gratis. Hvilket kan skyldes den rodløse og melankolske ungdom sjældent finder blues før de har accepteret verdens spilleregler på den anden side af de 30 år. Det kan også være en kampagne for at matche Underværket med den næste generation af brugere. Som tilflytter elsker jeg det multirums kulturhus hvor madmarkeder, foredrag, dokumentarfilm, stand-up og alt muligt andet tilbydes de lokale til billige penge. Så grib chancen og nyd levende musik af høj kvalitet - det er på fredag inde midt i midtbyen.